stronger than yesterday

det handlade endast om att bränna så många kalorier som möjligt när jag klev på motionsmaskinerna. det enda som fanns i mitt huvud var att trampa så länge som möjligt, tills blodsmaken infann sig i munnen, benen inte längre orkade bära och gränsen till att falla ihop var så nära som möjligt. det handlade om ett lugn efteråt, en känsla av att jag gjort något bra, att ha gjort det jag faktiskt dög till. träna tills inga krafter fanns kvar. det fanns ingen glädje, inga endorfiner och ingen känsla av att jag mådde bra fysiskt. jag kände mig endast svag och ännu mer ful. varje dag var en tävling, en kamp mellan mig själv och mina hjärnspöken. jag förstörde min sunda relation till träning, för mig handlade det om att träna så mycket som möjligt och att äta så lite som möjligt, helst ingenting alls. det är sjukt, när jag tänker tillbaka så trycker det över bröstet, det gör ont för att jag lät allt hända, jag lät mig förstöra mig själv. idag, flera år senare, så kan jag se tillbaka och komma ihåg allting, men jag kommer aldrig igen skämmas för den jag har varit. jag har gått igenom ett helvete, jag har hatat mig själv och plågat mig själv till det yttersta. men jag har lärt mig så himla mycket. idag handlar det inte längre om att släpa sig ner till gymet för att bränna hundratals kalorier, att få känna sig smalast och att stå emot allt som anses onyttigt. man blir inte duktig av det, och viktigaste av allt, man blir inte nöjd och lycklig av det. idag handlar det om att må bra, att utvecklas, att bli starkare, att orka mer, att förbättras. idag är det inte en känsla av lättnad för att jag har bränt mer kalorier än igår som infinner sig efter ett träningspass, idag är det en känsla av att jag har blivit starkare än igår. 

happiness

så himla bra dag. hade endast en projektredovisning på förmiddagen och det är så jäkla skönt att den är över nu. efter skolan blev det storhandling med mamma, syster och zack. därefter smällde vi i oss en lite bättre lunch iform av slagstaglass, satt förjävla bra. tog sedan en långpromenad i solen och nu på kvällen blev det sconesmiddag hos syster, hur bra matdag idag är ju frågan? just nu sitter jag bänkad framför sveriges mästerkock. imorgon blir nog också en bra dag, en kort skoldag som dock kunde avslutas på bättre sätt, inte fruktansvärt taggad på beeptest kan jag tala om. senare framåt kvällen väntar träning och sen mys, ledig på fredag och då ska det ätas påskmat, besöka gymet med louise, äta hemmagjord pizza och dricka vin hemma hos maja och sen en ganska efterlängtad utgång, var ett bra tag sen! 
alltså livet känns rätt bra just nu.

det gör fortfarande ont, men det går över










we press play, don't press pause

har haft en mycket bra lördag och den är inte slut än, och antagligen har jag det bästa kvar, ett cirkelfyspass om en stund, bästa! var produktiv på förmiddagen och pluggade en del, sen bjöd min fina mamma på lunch på kaka, fruktansvärt god falafelsallad. sen tog vi en promenad och handlade. kom nyss hem ifrån en söndagsfika på stan och har precis slängt i mig lite kvarg&keso&hallonblandning. förutom träning så ska jag försöka få gjort lite mer plugg ikväll, och såklart lite mys framför tvn. imorgon väntar en lång sovmorgon så jag hoppas på att få mysa lite med louise innan skolan. annars är det ganska mycket i skolan fram till på onsdag. på fredag är vi lediga och sen en veckas lov med en hel del väldigt bra saker inplanerade, stundentkryssning, 60-dagarsfest, mys i örebro hos bror&emma, fixa balklänning osv, ett mycket bra påsklov helt enkelt!
puss

en bra lördag

tog med mig mamma ut på en långpromenad imorse, avslutade den med ett besök hos sis&zack. sen hem för tacolunch, lite plugg och sen begag jag mig till sis igen för några timmars barnvaktande med min gose. även kvällen spenderades där fast tillsammans med lisa också. efter mat, massa glass, snack och fångarna på fortet så ligger jag nu hemma i min säng och ska kolla ett avsnitt gg innan jag somnar. morgondagens planer är lite plugg, träning och kanske en fika, helt okej söndag alltså! puss







upp och ner












same love

blev en lugn fredagskväll hemma med mamma igår. utgången med tjejerna som var planerad lockade inte alls, vet inte riktigt vad som har hänt men antar att kaoset som blev på 100-dagarsfesten har bidragit till tre lugna helger för min del, men nästa helg, då jävlar. 
istället tränade jag en timma efter skolan igår, och sedan blev det tacos, film och mys hemma bara. vaknade tidigt idag som vanligt så har tittat några avsnitt av gossip girl, ätit frukost i sängen och nu tänkte jag dra mig ut på en långpromenad i solen. resten av dagen måste jag plugga en del, skriva klart projektredovisning osv, ikväll ska jag iallafall mysa med en himla saknad vän! 
hörs!

mycket tankar

en sån där dag när allt känns jävligt tungt bara, inget är roligt, finns inget att se fram emot, vill inget osv. tur att jag har fina vänner som gör allt för att pigga upp en. gjorde något åt saken och letade massa lediga jobb inför sommaren, fick iväg en hel del ansökningar så får se hur det blir. pratade lite med syster i australien också och där ser det ljust ut med allt så blev en aning gladare. har sådan sjuk ångest inför framtiden, vet precis vad jag vill men sen ska allt bara bli så. ifall jag får jobb över sommaren så åker jag till australien i slutet av sommaren, och om inte så åker jag troligtvis med syster och hennes familj när de åker tillbaka hem i mitten av sommaren. samtidigt känns allt så läskigt, samtidigt vill jag gå kvar på rinman ett år till, känner mig inte alls klar med skolan samtidigt som jag vill bort där ifrån så snabbt som möjligt. känns på något sätt så tryggt att alltid vakna på morgonen och ha hela dagen planerad med skola, plugg, träning och vänner. festa på helgerna. om några månader kommer de rutinerna vara helt borta. gång på gång kommer jag på att snart är allt slut, och jag är rädd. jag är så jävla rädd att jag inte ens ser fram emot studenten, jag vill hinna med så mycket innan. men det är några få månader kvar, och den tiden ska vi göra så jävla bra, studentkryssning, 60-dagarsfest, balen, skriva sista provet, konstant festande den sista tiden och sen studenten. det kommer bli bra, såklart det kommer bli! 
 
tillbaka till nuet, tanken var ett träningspass idag men lockade verkligen inte att ta sig ner till friskis så tog en långpromenad istället, något som inte heller var så mysigt efter halva promenaden, svinkallt. efter god mat och en lång dusch befinner jag mig framför sveriges mästerkock. har endast två lektioner i skolan imorgon och sen är en fika med sara inplanerad. helgen ser ut att bli lite blandad, kanske en utgång, mys med lisa och en hel del plugg. 
hej

sharing different heartbeats in one night

kanske blev jag för trött på ångesten som alltid smög sig på efteråt, påminde mig om att jag inte förtjänade bättre. den där flykten efter bekräftelse, men sen tomheten efter. men på något sätt en lättnad, för man behövde aldrig känna mer, aldrig känna någonting alls. och såklart blir jag rädd när det inte känns likadant, eller när det överhuvudtaget känns någonting. en främmande känsla, något som jag tryckt bort från mig själv gång på gång, för det är lättare så. men rysningen över kroppen, det komplicerade men ändå så jävla enkla, att vara där inte bara för någon sökning efter bekräftelse, och inte för att jag behöver och inte för att för mycket alkohol har förhindrat mig från att tänka klart. jag håller emot, kämpar för att inte känna något, tappar inte bort mig i något eller någon. jag vet inte riktigt varför, men det är bara så

lugn välbehövlig helg

sitter med en skål kvarg, hallon, filmjölk och kanel, bästa geggan och bästa laddningen inför träning, ett cirkelfyspass om drygt en timma står på schemat. idag har jag annars sjungt i kyrkan på mässa, blivit bjuden på lunch av mami på sylvia och sedan tagit en promenad i solen. känner att den här helgen har vart så himla passande, har tagit det extremt lugnt, umgåtts med min familj, tränat, promenerat, myst och inte pluggat någonting alls. ingen söndagsångest alls heller då det endast ett ekonomiprov väntar nästa vecka. nu ska jag fortsätta göra minimalt mycket innan träningen.
hej!

lördag

var längesen jag kände mig såhär välförtjänat av helg. den här veckan har verkligen inte vart rolig, konstant plugg och prov, uppsatsskrivningar och redovisning är avbockat. efter en lång skoldag igår så blev det ett pass på friskis, fick sällskap av maja så då blev jag glad! bra fredagsmiddag med mami efter sen blev jag upphämtad och så blev det en lugn fredagskväll på annat håll. fick skjuts hem tidigt idag och har hunnit med en promenad med mamma, hälsat på hos sis&zack och handlat. ska anstränga mig minimalt idag, ett besök hemma hos pappa är det enda planerade. imorgon ska jag iallafall sjunga på mässa i kyrkan, träna och träffa en väldigt saknad lisa! ska inte ägna en enda minut åt plugg den här helgen, så jävla värd det!

när det som gjorde ont istället har gått över i någon sorts besvikelse

det gör ont att bli bortvald. det gör ännu ondare att inte veta varför. men på något sätt känns de bättre när det inte finns några tårar kvar, när det som gjorde ont istället har gått över i någon sorts besvikelse. när den där tomheten har fyllts med något annat, något bättre. för hur mycket jag än valde bort, hur mycket jag än försökte anpassa mig och uppfylla alla jävla krav, så dög ingenting ändå. jag hade inget facit om hur jag skulle bete mig, och visst kände jag mig otillräcklig många gånger, för det gör man när man ser vänner gå sönder. någonstans trodde jag väl ändå att jag räckte till genom att bara vara, men jag har insett att jag aldrig har haft mer fel. jag vet inte vad jag gjorde fel, och jag vet inte om jag vill veta heller, för om det var det här jag var värd, så önskar jag inget hellre än det jag just blev, bortvald. för man inser hur mycket man är värd för vissa, och sen förstår man att det finns andra som värdesätter en ännu mer. jag var inte ute efter någon sorts bekräftelse, jag insåg bara vilka som fanns där och som stod kvar oavsett. ni kan säga hur mycket skit om mig som ni vill, ni kan hata och anse att allt jag gjort och sagt har vart fel. och ni kan se mig som en dålig människa för att jag inte alltid tyckte och tänkte precis som er. men när man inte ens får en förklaring, när tankar och tårar håller en upp natt efter natt, när man känner sig så långt ner att man flera gånger om dagen måste hålla ihop med alla sina jävla krafter för att inte bryta ihop, och när man lägger ner tid på att skriva en jävla text om hur fruktansvärt ont allt har gjort, då inser man att man måste gå vidare, för vissa saker är inte värda att lägga tid på bara

Mar. 12, 2013




helgen

en helg har gått. i fredags efter en lång skoldag så blev det en myskväll hemma hos louise med tjejerna, god mat, snack, friends with benefit och panacotta. en busstur hem på natten fick det att riva i bröstet och tankar om hur jävla konstigt allt blir ibland. hur människor förändras, och hur allt, verkligen allt, har en fram och en baksida. vaknade upp tidigt igår, pluggade hela förmiddagen sen kom bror&pethra&axel, lite fika och snack. pluggade resten av dagen och framåt kvällen fick jag sällskap, så blev en film och slapp även sova själv. en ganska bra sovmorgon idag sen har resten av dagen bestått av plugg hemma hos papi, fick träffa bror&emma en snabbis också så då blev jag nöjd! det inplanerade cirkelgymspasset sket sig när jag kom en minut försent och min plats var borta, jag som hade längtat efter att träna lite. menmen, gick hem och åt god mat och tittade på film med mami! ska snart sova, måndag imorgon igen, en kort skoldag med idrott och ekonomiprov, sedan är en fika inplanerad!

när allt rasar och du har ingen aning om varför

idag är det torsdag men det känns så fruktansvärt mycket som lördag, beror antagligen på 100dagarsfesten som ägde rum igår. efter en seg skoldag igår så tog jag och tjejerna en sväng på stan, inhandlade lite nödvändigt, sen hem till mig och fixa sig, sen köpte vi med oss till pizza och runt halv sex inledde vi kvällen i nyfors. till en början var vi ganska några men framåt kvällen ramlade det in en hel del folk. och ju mer tid som gick, ju mer alkohol hällde jag såklart i mig. vid halv elva rörde vi oss in till stan och därifrån är det mesta svart, har en del stunder som är lite klarare. kom otroligt nog in på krogen iallafall, med min fruktansvärda, egenblandade grogg i handen och efter den så gick jag väl över någon slags gräns, bröt ihop och det kändes bara som att allt rasade, det är det enda jag minns. tror ingen förstod vad som hände och jag har ingen aning heller. försöker förstå vad det var som fick de jävla tårarna att rinna okontrolerbart. är fruktansvärt glad att jag hade mina vänner där iallafall. blev inte en direkt lång vistelse och sen fick jag hjälp hem. vaknade upp livrädd imorse haha, fullt påklädd och fruktansvärt bakis haha. tog mig inte upp förns vid tolv, mötte då elina för att åka ut till skjulsta och bada isvak, kändes inte direkt perfekt kombination med tanke på hur jag mådde men det var ganska uppfriskande måste jag säga haha! resten av dagen har jag spenderat med mami, zack och syster, bra bakishäng! har nyss smällt i mig en jävla massa godis och nu tänkte jag gå och lägga mig. lång skoldag imorgon, sen träning och sen fredagsmys ute hos louise med tjejerna på kvällen, låter väldigt passande!
 

livet

för jag vet inte riktigt varför. skolarbeten hänger över mig och sliter ut varje liten energignutta ur mig. jag har också insett hur fruktansvärt lite jag betydde för vissa människor, hur allt man trodde visade sig vara fel. men fastän detta så känner jag mig så jävla glad, lättad, förväntansfull och lycklig. man inser hur otroligt fina människor man har runt sig, hur värt det är att sitta i timmar och prata om livet. hur viktigt det är att ha saker att se fram emot, att veta vad man vill och också göra allt för att lyckas. hur något man saknat så mycket blir till en slags vardag igen, för träning har alltid vart att få fly verkligheten för ett tag, att få fokusera helt på vad ens kropp är kapabel till och hur jävla viktigt det är att inte förstöra den med massa idiotiska ideal, sjuka tankar och förbud. för jag tänker aldrig göra det igen. och jag kanske aldrig mer kommer lita fullt ut på människor, håller alltid mig själv närmast. men jag tänker aldrig mer slösa min tid på sådant som inte är värt det. och imorgon kommer bli så jävla bra, kan inte bli annat tror jag!

don't cry because it's over, smile because it happened

för jag kommer nog alltid minnas den här dagen för ett år sedan. och jag känner mig både ledsen och fruktansvärt glad när jag tänker tillbaka, ändå nog mest glad. hur nervös jag var hela dagen. hur vi gick hem till mig från bussen och jag var så jäkla spänd. hur vi kom in i min mörka lägenhet. och sen när ljuset tändes och alla slängde sig fram och skrek och sjöng. hur förvånad du blev och den jävla lättnaden i bröstet. hur glad jag var för att du var glad. tårarna, skratten, tårta överallt, alkohol. sen hur alla blev så jävla fulla och glada. och alla gånger efteråt ni sa "bästa kvällen". sådana där saker man kanske aldrig glömmer, och även fast det gör ont, hur allt har splittrats, rivits isär, förstörts av för många misstag, så kommer jag alltid vara lycklig när jag tänker på den här dagen för ett år sedan.

söndag

somnade tidigt igår och vaknade såklart tidigt idag också. kände att det var värdelöst att försöka somna om så jag startade dagen med en långpromenad följt av frukost framför vasaloppet, alltså bra morgon! sedan dess har jag gjort en hel del matte, lättnaden när man verkligen förstår vad man håller på med, händer inte så ofta nu när jag har matteD men idag gick det bra! resten av dagen är oplanerad, får helt enkelt se vad som händer.
puss

dance our tears away

sitter framför tvn med ett tugnt huvud och trötta ögon denna lördagskväll. dock tillsammans med mamma, en godispåse och läkerol så jag har det rätt bra! igår var det fredag, gjorde något som jag fasat inför i flera dagar, en stor jävla lättnad efter kan jag tala om! sen blev det en runda på stan med tjejerna, sen lunch och två lektioner sen hemåt för att göra klart en uppsats och fixa mig, på kvällens schema stod födelsedagsfirande för elina! tacos, massa glass, vin och en hel del skratt med ett gäng tjejer blev det innan vi begav oss in mot stan för en utgång. blev en ganska nykter sådan, och tråkigt nog har jag mycket roligare när jag är onykter haha så det blev en helt okej utgång, med mina fina vänner så blir det dock aldrig dåligt! idag har jag ätit lunch på stan med mamma och amelie, tagit en långpromenad och pluggat en hel del företagsekonomi, jävla duktig! nu har vi ätit ungspannkaka och smäller i oss godis, ska alldelles strax sätta igång en film. imorgon är det söndag, det enda planerade är att göra klart en psykologiredovisning med jennifer, skulle bli överlycklig om jag fick köra ett styrketräningspass också men det återstår att se! förövrigt längtar jag fruktansvärt mycket till onsdag, 100-dagarsfest och stora planer är spikade, känner på mig att det kan bli en jävla fest!
nu filmdags!

RSS 2.0